.

.

E-posta Yazdır PDF

YILBAŞIYLA NEREYE.....

 

YILBAŞI - NOEL – FELAKETİ

Malumunuz yaklaşan sene başı –yılbaşı- ile alakalı olarak dünyanın Hıristiyan kesiminde özel dini merasimler ve kutlamalar, eğlenceler v.s İslam dışı icraatlar yapılmaktadır.

Onların tatbikatları, dini veya dünyevi uygulamaları bizi ilgilendirmez, zaten onlar hayvandan aşağı seviyede olduklarından bu halleriyle dalalet üzere oldukları sabitlenmiş oluyor. Onlar için en önemli iş evvela imandır, tasdiktir, yani son dini, olduğu gibi tamamıyla tasdik ederek kabullen-mektir.

Peki İslam alemine ne oluyor da ehli küfrün değer verdiği günlere merasimlere katılıyorlar, İncil dağıtıyorlar, noeli, tebrik ediyorlar, çam ağaçlarını doğrayıp süsleyerek ışıklandırarak vitrinleri kilise bahçesine çeviriyorlar. Eğlenmek için hertürlü hazırlığı yapıp, kumar ve içki nevilerini temin etmek için kuyruklara giriyorlar???

Bunları ikaz edecek ilim ve takva sahipleri kalmadı mı???

Din adamları taifesi maaşlarının artırılması için ve sair haklar için ses yükseltirken milletin islamdan çıkması karşısında neden sessiz???

Allahu Teala buyurdu:

“Zalimlere azıcık olsun meyletmeyin, ateş size dokunur da, Allah’tan başka dost bulamazsınız, sonra yardım da olunmazsınız.”

Bu ayeti kerime asla ehli kitaba meyledilmemesini, onlara tabi olunup peşlerinden gidilmemesi gerektiğini beyan eder. Ayetin sonunda yardım olunmazsınız buyurmakla büyük bir tehdidi bildirmiş oluyor, zira hadisi şeriflerde kıyamet alametlerinden bahsederken şöyle zikredilmiştir:

“Ahır zamanda ümmetimden bir takım kimseler, içki içerler, çalgı çalarak eğlenirler, o halde gecelerler. Sabahleyin uyandık-larında bazıları domuz, bazıları maymun suretine dönmüştür.”

Diğer bazı rivayetlerde:

“Kötülüklerin yayıldığı ahır zamanda artık ateşten rüzgarların gelmesini, üzerinize taş yağmasını ve şekillerin değiştirilmesini bekleyin…”

Şeklinde buyrularak ümmet şiddetle sakındırılmıştır.

O halde Allahın azabının aniden gece yarısı veya kuşluk vaktinde gelemsinden emin mi olduk???? Bu gibi belaların gelmesinden ancak zalimler topluluğu emin olur…

Muhterem kardeşlerim! Memleketin gidişinin nekadar feci olduğunu görmüyormuyuz? Eğitim kurumlarındaki rezillik ve dinsizliğin ne safhaya geldiğini anlamıyormuyuz, T.v ve diğer basın yayın aletlerinin, rezillik ve küfür saçtığını anlamıyormuyuz? Basıret gözümüz kapanmış mı, hakkı hakikatı anlayıp çaresine bakmayacakmıyız, yoksa kör ve sağır bir halde dünyalık nimetlerin peşinde şu ömrü tüketecekmiyiz?

İdarecilere yakın olan kişileri bulup onlar vasıtasıyla bazı şeyleri durdurmak mümkündür, imkanı olanın bunu yapması üzerine büyük bir vazifedir, aksi halde vebaldir.

İslama ve ehli sünnete muhalif kişiler ve sözleri süratle yayılmakta, yetkililerin gözü önünde iş çığırından çıkmakta, onlar sa hala daha oy seviyesini düşürmemek için her türlü rezilliğe göz yummaktadırlar. Bu mu hak ve adalet, bu mu islama faideli olmak, bu mu dik durmak?

Bilsek ki yılbaşı gecesi deprem olacak veya büyük bir felaket olacak, acaba ne yaparız??? Belki de camiden çıkmayız, namaz kılarız Kur’an okuruz ibadetle ölelim deriz. Fakat aynı tehlikeleri haber veren ayetleri duymaz gibiyiz ve Allahın azabından emni olmuş gibi rahat dolaşırız….

“Yeryüzünde dolaşırken sizi yere batırmasından emin mi oldunuz??? “ mealine gelen ayetleri hiç mi duymadık???

Bu gidişattan anlaşılan şu ki, Müslümanların imanı çok zayıf, yakinen Allaha ve azabının hak olduğuna iman edilmemiş, ahırette mesul olunduğuna, şiddetle hesaba çekileceğine sağlam şekilde inanılmamış….

Böyle zayıf bir imanla nereye kadar gidebilir, kabre kadar varabilirmiyiz??? Sorgu meleklerine rahat bir şekilde cevab verebilirmiyiz??

El cevab::: Hayırrrr….

Allahu Teala ahır zaman afetlerinden fitnelerinden bütün din kardeşlerimizi neslimizi muhafaza eylesin….. Amin.

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.