.

.

E-posta Yazdır PDF

MÜCEDDİD BÖYLE OLUR....

MÜCEDDİD BÖYLE OLUR

Kıymetli Mürşidimiz Şeyh Mahmud el Ofi k.s. Efendi hazretleri,  bir sünneti ihya etmek için hayatı boyunca mücadele etmiştir. Bu kardeşiniz 1978-79 senelerinde Edebiyyat Fakültesine yeni başlamıştım. ordaki kardeşlerle tanışınca İsmailağayı ve Efendi Hazretlerini daha iyi öğrenmeye başlamıştım. Bir toplantımızda gençlere sohbet etmek için gelen bir prof. şöyle demişti: Biz mahmud Efendiyi ziyarete gidiyoruz, bize sakal bırakmamızı tavsiye ediyor, biz de resmi işlerimizi bahane ederek sıyrılıyoruz... Ama kendisi "Ebul Lıhyedir" Yani: Sakalın babası.. Bu zat şimdi sakallıdır ve Efendi hazretlerini çok sever.

Onun bu sözü benim çok dikkatimi çekmişti, bir zaman sonra tekkeye vasıl olmak nasip olunca, Efendi Hazretlerinin insanlarla tek tek ilgilenerek sakal bırakmalarını nasıl arzu ettiğini ve sakal bırakan biri oldumu sanki bayram ettiğini gözlerimle müşahede etmişizdir.

Bu işi basite alan bazı müslümanlar ise "Mahmud Hoca sakaldan başka bir şey bilmez" diyecek kadar seviyesizleşmişti.. Ancak bu günki manzara karşısında sakal ve diğer sünnetlerin bu şekilde yaygınlaşmasını görünce acaba ne diyorlar?  İçlerinden bazıları insaflı olup kendilerinin yaptığı hizmetin bir işe yaramadığının farkındadır, ama bu da çare değil ki... Gençleri değişik yollara yönlendirip nice cevherleri zayi etmek, ümmetin ilim ordusunun oluşturulmasına köstek olmak, sünnetin işlenmesine destek vermemek... bunların vebalini nasıl ödeyecekler?

Müceddid islami ilimleri ve yaşantıyı ele alıp ihya edendir, müslümanın tepeden tırnağa kadar, içini dışını islama sünnete tatbik edendir. Asrı saadeti örnek alıp taviz vermeden, bıkmadan usanmadan, yanlız kalsa da, reklamı yapılmasa da yoluna devam ederek bu mertebeye gelindi, şimdi artık bütün dünyadan talipler gelip nasiplerini alıyor, ama yanı başında yakınında olan nasipsizler hala daha bekliyor... Nefis kibirle dolmuş...

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.