.

.

E-posta Yazdır PDF

AL SANA İCRAAT ......

alkol.jpg

 Hükümet internetten içki satışının önünü açtı.

Ulaştırma Bakanlığı internetten içki satışını yasaklayan yasayı, 9 milyar dolarlık ticaret gerekçesiyle engelledi!

Ulaştırma Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu internetten içki satışını yasaklayan düzenlemeye, gece yarısı müdahale ederek yasalaşmasını engelledi

Ulaştırma Bakanlığı, internet üzerinden içki ve tütün mamulleri satışını yasaklayan ve satanlar hakkında hapis cezası öngören yasaya gece yarısı müdahale etti. Ulaştırma Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Meclis'te yasanın görüşmeleri sırasında devreye girerek, yasalaşmasını engelledi. Engelleme sebebi olarak da, internet üzerinden gerçekleştirilecek 9 milyar dolarlık ticarete darbe vuracak olması gösterildi.

TBMM'de geçen hafta görüşülen 'Torba Yasa'da, "çocukları sigara ve alkolün zararlarından korumak" amacıyla "internet üzerinden alkol ve sigara satışının yasaklanmasını" öngören bir maddenin de önünü kapattı. Uzmanlar içkinin satışının internetten sağlanmasının geniş kitlelerin alkole ulaşmasına neden olacağını söyleyerek, yasanın korkutucu bir bağımlılığın da önünü açacağını belirttiler.

İçkideki vergileri AB istediği için düşüren iktidar bulabildiği her platformda ise Batı'nın fetişi haline gelmiş sigara konusunda sert tedbirler alıyor!

EDİTÖR:

İçki, kumar, faiz ve diğer haram kazançlarla memurlarına maaş veren bir devlet bir milet nasıl iflah olacak????

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.