.

.

E-posta Yazdır PDF

Şecaatin arzederken...

akn.jpg
 Şecaatin arz ederken merdi kıpti sirkatin söyler.
 
(AİLE BÜYÜKLERİ ORTADA KALDI...) 
Çeşitli açılış ve ziyaretler için Malatya'ya gelen Kavaf, Malatya Belediyle Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret ederek, bir ay içinde Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde açılması planlanan kadın sığınma evinin protokolünü imzaladı.

Bakan Kavaf, kadın konuk evlerinin önemine değinerek, Malatya'da da böyle bir çalışmanın mutluluk verici olduğunu ifade etti.


Kavaf, ''Malatya bir çok alanda gurur duyduğumuz illerimizden biri. İnşallah başkanımızdan bunun devamını diliyoruz'' dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Malatya Belediyesi olarak sosyal belediyecilik açısından bir çok projelerinin olduğunu belirterek, ''Yaşlılarımız, engellilerimiz ve risk altındaki çocuklarımız için bir çok projemiz var. Bu projelerimizi sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hayata geçireceğiz.

Sizlerin de desteğiyle Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüyle kadın konuk evi açacağız bunun da protokolünü sizlerle imzalamaktan mutluluk duyuyoruz'' diye konuştu.

Protokol, Bakan Kavaf, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından imzalandı.

18 kişi kapasiteli olan ve çocuklarıyla birlikte gelen kadınların kalabileceği bir konuk evi olarak hayata geçirilecek projenin Malatya Belediyesi ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce gerçekleştirilecek.

Bakan Kavaf, daha sonra AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi. aa.

Editör:
      Eskilerin bir sözü vardır: "Şecaatin arz ederken merdi kıpti sirkatin söyler." (yani çingene marifetini anlatmak isterken farkında olamdan yaptığı hırsızlıkları, kötülükleri söyler) diye. Bizim yönetim anlayışımız, İslam'dan kuvvet alıp, geçmişinden hakkıya haberdar olarak geleceğine umut ve heyecanla bakamadığından dolayı seksen senedir iki geri bir ileri yaparak ilerlediğini, cağdaşlaştığını sanarak avunmaktan öte geçmez. Neymiş efendim, "kadınlara sığınma evi açarak büyük bir hizmette bulunmuş."  Türkiye'nin  en mutaassıp, geleneklerine sıkı sıkıya bağlı şehirlerinden Malatya gibi bir yerde aile müessesesinin resmen iflas ettiğini en bariz bir şekilde itiraf ediyor da ne bakan nede başkan farkında değil. Bir memlekette hapishaneye, sığınma evlerine, çocuk esirgeme yurtlarına, huzur evlerine ne kadar çok ihtiyaç duyuluyorsa o memleket bitmiş, teknolojik olarak ilerlese bile ahlaksızlık zirvede olacak ve paranın, dünyalık menfaatlerin kölelerinin hakim olduğu bir yığın insan müsveddelerinin yaşadığı bir ülke olmaktan öteye gidemez.
      Elbette devlet kimsesiz kadınlara, çocuklara sahip çıkacak fakat, toplumun kalitesi düşmüş, içki, kumar, zina gibi hemde devlet eli ile bol bol reklamı yapılan rezilliklerden dolayı çökmüş, kokuşmuş, insana yakışan tanımından çok uzaklara düşmesinden dolayı kadınlar ortada kalıyorlarsa, çocuklar tinerci, bally'ci oluyorsa, 10 yaşında içki komasına giriyorsa, hırsızlık yapıyorsa, cami bahçelerine, çöp konteynerlerine kundakta bebekler bırakılıyorsa burada otorite eksikliği vardır.
         Allahın aileye dolayısı ile topluma reislik edici, koruyup gözetici rolünü verdiği erkeklerin/babaların görevlerinin şuurunda olmamalarından dolayıdır. Bu Kur'anî ve fıtrî şuuru babalara kazandırmadıkça istediğin kadar sığınma evi, huzur evi vs. vs. yap beyhude. Devlet sorunlara bu açıdan bakarak kendine çeki düzen vermelidir. Tabi bu kafalarla, bu eğitimle, bu sistemle olurmu? derseniz, el-cevap: yirmibirinci asrın develeri hendek atlamasını öğrenmişlerse olur.

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.