.

.

E-posta Yazdır PDF

VEHHABİ-SELEFİ FİTNESİ BOŞ DURMUYOR

Tekfircilerin devlet ilanı kanlı bitti

 tekfir1.jpg


Filistin’in Gazze bölgesinde “İslami Emirlik” ilan eden Tekfirci-Selefi grup ile Filistin polisi arasında çıkan çatışmada 25 kişi öldü, 150 kişi de yaralandı.


Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde, Filistin polisi ile El Kaide'ye bağlı olduğu belirtilen Cundu Ensarullah (Allah'ın Yardımcılarının Askeri) grubuna bağlı kişiler arasında çıkan silahlı çatışmada 25 kişi öldü. Çatışmalarda 150’den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi.

Çatışmaların, Refah'ta İbni Teymiyye Camii’nde toplanan 100 kadar silahlı grup üyelerinin, Gazze'yi bir "İslami Emirlik" olarak ilan etmeleriyle başladığı belirtildi.

Hamas'a bağlı polislerin camiyi sarmasıyla başlayan çatışmalarda onlarca kişinin öldüğü ve yüzlerce kişinin yaralandığı vurgulandı. Çatışmalar öncesi, Cundu Ensarullah grubu taraftarlarının, Refah'ta bir yürüyüş düzenledikleri, yürüyüş sonrasında grubun Refah'taki İbni Teymiyye camii’nde toplandığı bildirildi.
tekf2.jpg

Cundu Ensarullah grubu lideri Abdüllatif Musa, Camide verdiği vaazda, "Gazze Şeridi'ni İslami bir emirlik" olarak ilan etti; "Biz, El Kaide'ye bağlıyız ve liderimiz Usame Bin Ladin. Cesetlerimizin ve bedenlerimizin üzerine kaim olacak İslami emirlik ilan ediyoruz. İslam Şeriatını ve hududlarını uygulayacağız. Allah'ın kanunlarına bağlı kalacağımıza söz veriyoruz" diye konuştu.

Hamas İslami yasaları uygulamıyor iddiası

Refah'tan başlayarak, dini kurallara dayalı bir yönetimi tüm Filistin'de uygulayacakları söyleyen Musa, Hamas'ı da eleştirerek, örgütün yeterli ölçüde İslami olmadığını ifade etti. Musa Hamas'ı kastederek, "İslami yasaları uygulamıyor; Kongre üyeleriyle, (Jimmy) Carter ve (Tony) Blair ile görüşmeyi tercih ediyorlar. Hamas, Allah'ın ve Cihad'ın yolundan yürürse, onun hizmetinde oluruz. Selefiler olarak Gazze'de Şeriatın uygulanması için Hamas'a destek vermeye hazırız. Ama, bizim camilerimizi almaya kalkarsa, onlara uzanan kollarını keseriz" dedi.

tekf_4.jpg

Musa'nın El Kaide terminolojisini kullanarak "İslami emirliğin doğumunu ilan ediyoruz" diye konuştu. Cundu Ensarullah liderinin uzun kırmızı bir cübbe giydiği, etrafının 4 maskeli ve silahlı kişiyle çevrili olduğu belirtildi. Gazze'deki görgü tanıkları, silahlı kişilerden birinin üzerinde patlayıcı kuşak bulunduğunu da ifade etti.



Grubun lideri öldürüldü

Diğer grup üyelerinin ise vaaz sırasında, Hamas güvenlik güçlerinin camiyi basacakları haberleri üzerine pozisyon aldıkları, cami etrafına barikatlar kurdukları belirtildi.
Çatışmalarda grubun lideri Abdüllatif Musa ve yardımcısı Ebu Abdullah es-Suri dahil grubunun bütün üyelerinin öldürüldüğü vurgulandı.

tekf_5.jpg

Gazze yönetimini kontrolü altında tutan Hamas lideri, operasyonların tamamlandığını, 6 Hamaslı polis yetkilisi ile birlikte 11 yaşında bir kız'ın da öldüğünü ve 150'den fazla yaralı olduğunu açıkladı.

Gazze’de Yabancı Savaşçı yok

Filistinli polis yetkilisi, Gazze’de yabancı savaşçıların bulunduğu söylentilerinin doğru olmadığını ve bazı kesimlerin ısrarla Gazze’de savaşmak için bekleyen birçok yabancı kişi bulunduğunu iddia ettiğini söyledi.

Cuma günü de bu konu ile ilgili Filistin Başbakanı İsmail Haniye, daha önce Irak ve Afganistan’da savaşmış örgütlerin Mısır sınırını geçerek Gazze’ye girdiği haberlerinin doğru olmadığını söyledi.

"Tekfirci grub ile çatıştık"

Ünlü Filistin sitesi Filistinhaber.com Filistin İçişleri Bakanlığınun bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamayı yayımladı. Filistin İçişleri Bakanı açıklamada şunları belirtti:

“Çıkan çatışma emniyet güçleriyle selefi düşünceye sahip bir cemaat üyeleri arasında değil, tekfir düşüncesine sahip bir grubun üyeleri arasında oldu. Aynı şekilde bu çatışma söz konusu grupla Hamas Hareketi arasında değil, grup üyeleriyle Gazze emniyet güçleri arasında meydana geldi”.

İçişleri yaptığı açıklamanın devamında grubun lideri Abdüllatif Musa’nın sığındığı evin Gazze emniyet güçlerinin yaptığı bir operasyonla değil, içeride meydana gelen bir patlama neticesinde havaya uçtuğunu da belirtti.

Bakanlık açıklamanın devamında ayrıca şunları söyledi: “Filistin Hükümeti de konuya ilişkin daha önce yaptığı açıklamada anarşi ve kargaşa çıkaranların hangi isimle olursa olsun Gazze’ye yeniden dönmelerine izin vermeyeceğini ifade etmişti”.

“Silahlı Grup Siyonistlere Karşı Savaşmamıştı”

İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin Hükümeti, hangi isim altında olursa olsun anarşinin, kargaşanın ve güvenlik boşluğunun Gazze’ye yeniden dönmesine izin vermeyeceğini belirterek, son günlerde vatandaşları tehdit eden ve mülklerine saldıran, kendi kafasına göre kanun koymaya ve uygulamaya çalışan grupların ortaya çıktığına dikkat çekti.

Filistin Hükümeti sözcüsü Tahir En-Nunu, dün gece geç saatlerde düzenlediği basın toplantısında, “Herkes kanunlara uymak zorundadır, içi boş isimlere sığınarak kimse kendini kanunun üstünde görmesin” dedi.
tekf_6.jpg

Kendilerine “Cihatçı Selefiler” diyen fakat aslında Selefi değil tekfirci bir düşünceye sahip bir grup olan Abdüllatif Musa liderliğindeki grubun Filistin halkına yönelik birçok suç işlediğini belirten En-Nunu, söz konusu grubun bazı düğün yerlerini bombaladığını ve vatandaşların mülklerine saldırdığını, insanları tehdit ettiğini ve kanunları kendine göre tatbik etmeye kalkıştığını bildirdi.

Abdüllatif Musa liderliğindeki grubun son Gazze Savaşı’nda Siyonistlere karşı savaşmaktan kaçındığına dikkat çeken Tahir En-Nunu, “Bâği” ve “Harici” olarak nitelediği grubun “Kâfire karşı bir başka kâfire yardım etmeyiz” dediğini açıkladı.

Son günlerde söz konusu grubu ikna etmek ve fikri olarak yanlışta olduklarını anlatmak için birçok girişimde bulunulduğunu ifade eden En-Nunu, Abdüllatif Musa’nın Muhammed Dahlan başkanlığındaki Gazze’deki eski güvenlik birimleriyle güçlü bağlantılarının olduğunu bildirdi.

Abdüllatif Musa liderliğindeki grubun Rafah’ta bir camide toplanarak sözde “İslam Emirliği” ilan ettiklerini kaydeden En-Nunu, “Vatandaşların kanını helal saydılar ve Müslüman Filistin halkını tekfir ettiler” dedi.



“Akıllarını başlarına alıp teslim olmaları ve sığındıkları camiyi terk etmeleri için iknaya gelen güvenlik güçlerinin ve diğer insanların üzerine ateş açtılar” diyen En-Nunu, yaşananlardan Abdüllatif Musa’nın sorumlu olduğunu belirtti.

Dün Gazze’nin Rafah kentinde Cuma namazından sonra patlak veren çatışmaların sona erdiği ve güvenlik güçlerinin tamamen duruma hakim olduğu bildirildi.

Yorumlar

Hadi oradan

Mete

Gazze'de ayaklananlar yok tekfirci değil selefiymiş... hadi oradan. Bal gibi harici, baği ve tekfirciler... Hatta taş kafalılar... Dünyadan habersizler... Ümmete yapılanları görmeyecek kadar taş kafalılar.. Batı ne kadar teşekkür etse azdır. Ümmetin birliği tarih boyunca bu kafadakiler bozdu... Bu kafalar ümmeti değil kendi cemaat çıkarlarını düşünürler başkasını değil...

15.08.2009 14:26:06

TC'de de var..

cihadehli

Bu akımlar malesef tc'de de yayılmakta ve şu anda osmanlının torunlarının bir bölümünü kandırmış ve kandırmayada devam ediyorlar.Bu kişileri nasıl tanıyacağız derseniz evliyayı bu ahmaklar her zaman tevilli ayetleri delil getirip tekfir ederler.Kandırılan kardeşlerede kendi yorumladıkları ayetleri delil getirerek aynısını yapmışlardır.Bu kişilerin sitelerine girmeyin inşaâllah.Fiemanillah..

15.08.2009 14:06:38

Maksadları doğru değil

Zafer Şahin

Hz. Ali Radiyallahu Anhu'nun "La hükme illallah" sözünü sloganlaştıran Haricilere verdiği şu cevap bugünkü neo-haricilere vericelek en güzel cevaptır; ""Söz doğru ama söyleyenlerin maksadı hak ve doğru değil."

 

EDİTÖR:

Aynı kafadakiler Çeçenistanı, Afganistanı, Pakistanı, Somali ve Sudan gibi müslümanların ekserde olduğu ve bazı islami faliyetlerin ilerlediği bölgelerde fitne çıkartıp tekfir edeerek güya cihad edeceklermiş. bunlar donkişottan beter. Siyonistlerin kullandığı alet piyon her zaman mevcuttur.

“Kâfire karşı bir başka kâfire yardım etmeyiz” 

Şu sözlerin aynısını zamanında vehhabiler osmanlılar için söylemişlerdi. ingilizden destek alıp -onlar ehli kitabtır onlarla işbirliği yaparız, osmanlı müşriktir onlara karşı savaşırız dediler.

Aynı fitne son sürat devam ediyor. nerde islami bir ilerleme varsa, oraya girip karıştırırlar ve kafirlerin top yekün saldırısına sebeb olarak oradaki islami canlanışı yok ederler.....

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.