.

.

E-posta Yazdır PDF

Cübbeli - sarıklıları da yemeğe davet edin....

 patrk.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Çok özel yemekte neler oldu?

Erdoğan beş bakanı ile, Büyükada Anadolu Kulübü'nde diğer dinlerin liderleri ve temsilcileriyle bir araya geldi. İşte Azınlıklar toplantısında konuşulanlar:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir demokratik açılımın mücadelesini, kavgasını verdiklerini ifade ederek, ''Eğer birilerinin ağzına bakacak olsak, bu adımı atmamız mümkün değil'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Büyükada Anadolu Kulübü'nde Adalar'daki cemaat vakıfları, bazı sivil toplum kuruluşları ve Adalar Vakfı işbirliğiyle organize edilen yemekte, diğer dinlerin liderleri ve temsilcileriyle bir araya geldi.

 

ETNİK VE DİNSEL MİLLİYETÇİLİK KARŞITLIĞI

Başbakan Erdoğan, etnik milliyetçiliğe da karşı olduklarını, bu ülkede Türkü, Kürtü, Lazı, Çerkezi, Gürcüsü ve Abhazının hiçbir zaman hiçbir ayrıma tabi olmaması gerektiğini kaydetti.

Erdoğan, dinsel milliyetçiliğe de karşı olduklarını vurgulayarak, Türkiye'de hangi dinin, hangi mezhebin mensubu olursa olsun herkese aynı mesafede bulunduklarını belirtti.

Çünkü Türkiye'nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

 ''Ülkemizdeki tüm insanları vatandaşlık ortak paydasında bir defa, bir arada gördük. Onun için de kucaklaştık. Futbolla ilgilendiğim zaman da Ermeni vatandaşlarımız arasından beraber top oynadığım arkadaşlarım oldu. Bunları hep yaşadık. Bu özellikleri ortaya koyarken şahsıma buradan bir övgü vesilesi çıkarmak, kendime bir gurur zemini oluşturmak için ifade etmiyorum. Bu ülke insanının meselelerine, sizlerin meselelerine karşı bu zamana kadar duyarlılığımızı gösterdiğimizi ve bundan sonra da göstermeye devam edeceğimizi ortaya koymak istiyorum. Ne Kürt ne Alevi ne azınlık kardeşlerimin sorunları hiçbir zaman birbirine üstün veya az değildir. Hepsine yaklaşım tarzımız aynıdır.'

Büyükada Anadolu Kulübü'nde, diğer dinlerin liderleri ve temsilcileriyle yemekte bir araya gelen Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, ''doğadaki müstesna yerlerden biri'' olan Büyükada'da bir araya gelmenin çok farklı bir zemin oluşturduğunu vurgulayarak, buluşmanın sonuçlarının da çok farklı olacağını söyledi.

Büyükada Anadolu Kulübü'ndeki yemeğe, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bazı AK Partili milletvekilleri, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Süryani Kadim Kilisesi Patrik Vekili Yusuf Sağ, Ermeni Patrikhanesi temsilcisi Başpiskopos Aram Ateşyan, Süryani Ortodoks Kilisesi Metropoliti Yusuf Çetin, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, iş adamları Cem Hakko ve İshak Alaton da katıldı.

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.