.

.

E-posta Yazdır PDF

Ramazan'da bölündü

 

 

hilal.jpg
İslam dünyası Ramazan'da yine bölündü      

İslam dünyası bu yıl yine takvim hesabına göre başlayanlar ile Hilali gözetenler arasında bölündü. Hilali görmeyen Suudi Arabistan, Mısır, Endonezya ve Malezya Cumartesi günü başlıyor.

İslam dünyası Ramazan'ın ilk günü konusunda astronomi (takvim) hesabı ile başlayanlar ile Hilali gözetleyenler (Rü'yet-i Hilal)arasında yine bölündü.

İslam dünyasının bir kısmı Cuma günü Ramazan'a başlarken, Hilali görmeyen İslam ülkeleri de Şaban ayını 30'a tamamlayacaklarını açıkladı.

Cuma günü Ramazan'a başlayacak İslam ülkeler

Türkiye, İran, Pakistan, Banglandeş, Umman, Fas, Moritanya, Lübnan, Bosna Hersek, Hindistan, Kazakistan, Tataristan, Libya, Makedonya, Kosova ve Arnavutluk yarın Ramazan'a başlıyor. Almanya, Ukrayna, Hırvatistan, Romanya, Bulgaristan, Sırbistan ve Kafkasya'daki Müslümanların da yarın (Cuma) günü Ramazan'a başlayacakları bildirildi.

Avrupa Fetva Konseyi de daha önce yayımladığı bildiride, Ramazan ayına cuma günü başlayacağını açıklamıştı.

Cumartesi Ramazan'a başlayacak İslam ülkeleri

Malezya, Endonezya, Ürdün, Mısır, Katar, Yemen, Bahreyn, Kuvet, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Sudan, Suriye, Doğu Türkistan, Somali, Tunus, Filipinler, Singapur, Irak ve Filistin'in Ramazan ayına Cumartesi günü başlayacakları belirtildi. Fransa, Belçika, İspanya, Amerika, Kanada, Meksika, İtalya, İsviçre ve İngiltere'deki Müslümanların da Cumartesi başlayacağı vurgulandı.

EDİTÖR:

TEK  İMAM OLMAYINCA MİLLET NE YAPSIN? 


Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.