.

.

E-posta Yazdır PDF

KAZA DEĞİL CEZA

Erleri şehit eden teğmen tutuklandı
27 Ağustos 2009 Perşembe 11:09
Taraf Gazetesi yazmasaydı cinayetin üstü kapatılacaktı.. 4 askerin şehit olduğu olayda korkunç skandal ve el bombası olayının ayrıntıları...
 
el_bombasi.jpgElazığ'ın Karakoçan Jandarma Komutanlığı'nda görevlendirilen 2'nci Motorlu Piyade Taburu 3'üncü Bölük'te askerliğini yapan çavuş İbrahim Yaman ile erler İbrahim Öztürk, Ali Osman Altın ve Mesut Bulut, 17 Ağustos günü mevzideki patlamada şehit düştü.

KAZA DEĞİL CEZA
Olay haber ajanslarında kaza sonucu el bombasının patlaması olarak yansıdı ve 4 asker memleketlerinde düzenlenen törenlerle toprağa verildi. Askeri makamların olayla ilgili başlattığı soruşturma patlamanın kaza sonucu değil, nöbet sırasında uyuduğu ileri sürülen bir erin pimi çekilmiş el bombasını tutarak 'cezalandırılması' sırasında meydana geldiğini ortaya çıkardı. 

 

TARAF YAZMASAYDI KAPATILACAKTI
Olayı Taraf gazetesi duyurdu. Bu cezayı veren Teğmen Mehmet Tümer olay günü tutuklandı. İddiaya göre Mersinli er İbrahim Öztürk, uyurken yakalandı. Tim komutanı Teğmen Mehmet Tümer, nöbette uyuduğu gerekçesiyle Öztürk'ün eline, pimini çekilmiş el bombasını verdi. Öztürk, mevzileri dolaşıp, asker ardaşlarından yardım isteyip pim aradı.

 
Teğmene gidip pimi vermesini istedi. Ancak eli terleyince mandalını bıraktığı bomba infilak etti. Olayda Samsunlu çavuş İbrahim Yaman ile erler Mersinli İbrahim Öztürk, Gaziantepli Mesut Bulut ve Afyonkarahisarlı Ali Osman Altın şehit oldu. 8. Kolordu Komutanlığı, ölümlerle ilgili soruşturma başlattı. Oğullarını gözyaşları arasında toprağa veren aileleri, başlatılan soruşturma ve ortaya atılan iddiayı öğrenince şoke oldu.

 

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.