.

.

E-posta Yazdır PDF

"one minute THE END" KRİZ BİTTİ DOSTLUĞA DEVAM....

one_mint.gifBaşbakan Erdoğan ABD`deki temaslarını sürdürüyor.Erdoğan Siyonist lobi faaliyetlerini yürüten ADL(Aniti-Defamation League)ile gerçekleşen görüşmede Davos`taki tavrın unutulduğunu gösterdi.Yani tam anlamıyla Başbakan`ın ABD gezisi bir kez daha "one minute THE END" diyen Saadet Partisi Lideri Kurtulmuş`u haklı çıkardı.

İşte Hürriyet`te yer alan ADL-ERDOĞAN görüşmesinin perde arkası ve o haber; Musevi lobisi Davos`ta yaşanan `One minute krizi`nin ardından Türkiye ile İsrail arasında baş gösteren krizin sona erdiği sinyalini verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye ziyaretinin ilk saatlerinde yaklaşık 50 kadar Musevi kuruluşun temsilcisini, New York’ta kaldığı tarihi Plaza Otel de kabul etti. Toplantının ardından ABD’de Yahudi lobisinin önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen ve bir dönem sözde Ermeni soykırımı iddialarına verdiği tepkilerle dikkati çeken ADL’in “İnkar ve İftiraya Karşı Birlik” (Anti-Defamation League-ADL) direktörü Abraham Foxman, Davos zirvesinde  yaşanan “One Minute’’ krizinin artık tarihe gömüldüğünü söyledi. Yaklaşık 50 kadar Musevi Kuruluş temsilcisinin de önderliğini yapan Foxman, “Toplantıda ne Erdoğan ne biz bu konuyu açmadık. Çok olumlu bir görüşme oldu. Biz zaten Davos olayını tarihe gömdük diye konuştu.

Plaza otelinde gerçekleşen toplantının ardından ANKA’ya, Başbakan Erdoğan ile gerçekleştirdikleri toplantıyla ilgili görüşlerini dile getiren  Foxman, yaşanmış bazı şeylerin uzun bir sure kriz yaratsa da Türkiye ile İsrail’in  yıllardır geliştirmiş oldukları iyi ilişkileri ve dostluklarını bozamayacağını vurguladı.

DAVOS’TAN SONRA İLK KEZ BİR ARAYA GELDİK

Foxman, Musevi kuruluş ve organizasyonların Davoz Zirvesi sırasında yaşanan "One Mınute" krizi ardından ilk kez Başbakan Erdoğan ile bir araya geldiklerini belirterek, "Toplantı sırasında hiç birimiz bu konuyu açmadık, Erdoğan da bu konuyu dile getirmedi. Biz unuttuk ve yaşananları tarihe gömdük” dedi.

Türkiye ile İsrail’in ilişkilerinin önemini vurgulayan Foxman,’’ Bizim açımızdan en önemlisi, Başbakan Erdoğan’ın New York’a gelir gelmez ilk önce bizi kabul etmesidir. Bizim için en önemli olan nokta bu , çünkü Başbakan Erdoğan bize verdiği önemi göstermiştir. Erdoğan’ın, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilere ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir’’ diye konuştu.

Foxman, Davos zirvesinde yaşanan  bu olayın ardından arada geçen bir takım gerginlikler olmuştur,ancak bu tansiyon artık düştü.Biz önümüze bakıyoruz, toplantıda Türkiye’nin, ABD,İsrail,Suriye ve İran ile ilgili ilişkilerini tartıştık, bazı endişelerimizi kendisine ilettik, bazı konularda onun görüşlerini aldık. Çok olumlu bir toplantı oldu’’ dedi...

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.