.

.

E-posta Yazdır PDF

BİZLERİ DE NEFSİN ESARETİNDEN KURTAR YA RABBİİİ!

filistin.jpgFilistinliler, en küçük esirini karşıladı PDF Yazdır e-Posta
Haber - DİĞERLERİ
Cumartesi, 03 Ekim 2009 12:20

  İsrail zindanlarından bulunan 10 binin üzerinde Filistinli bayandan 19'u İsrailli Teğmen Gilat Şalit'in videosu karşılığında salıverildi. İsrail zindanlarında doğan Yusuf da bırakıldı.

İsrail zindanlarında bulunan 10 binin üzerindeki Filistinli bayandan 19'u, esir İsrailli asker Gilad Şalit'in videosu karşılığında serbest bırakıldı. Gazze'de bulunan binlerce kadın ve çocuk Filistinli esir kadınları karşılamak için Han Yunus'taki Erez kapısına akın etti.

Filistinli kadın ve çocuklar, İsrail zindanlarında doğan ve orada 2 yaşına basan Filistinli en küçük esir Yusuf'u görünce tekbirler ve ıslıklarla karşıladı. Filistinliler, küçük esir Yusuf'u öpmek için yarıştı. Esir kadınlar arasında bulunan Yusuf'un annesi Fatima ez-Zuk ise göz yaşlarına hakim olamadı.

 

Birçok bakan, milletvekili ve önemli şahsiyetle birlikte serbest kalan Fatima ez-Zuk’u hükümet binasında karşılayan ve ardından bir basın açıklaması yapan Başbakan İsmail Heniyye şöyle dedi: “Bugün büyük bir ulusal bayramdır. Bizler bugün Siyonist asker Şalit’i elinde bulunduran direniş gruplarıyla İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın düşmanla yaptığı anlaşma çerçevesinde serbest kalan esir bayan kardeşlerimizi, yavrularımızı karşılıyoruz. Özgürlüğe kavuşan bayan esirlere Filistin hükümeti ve Filistin halkı adına geçmiş olsun dileklerimi sunuyor ve kendilerini kutluyorum. Bu mübarek günde kahraman kardeşimiz Ummu Mahmud (Fatima ez-Zuk) ile daha bugün dünyayı özgür bir gözle görebilen küçük yavrusu Filistin’in özgür bir parçasına ayak basıyorlar. Bu gelişme Filistin halkıyla Filistin direnişinin bir zaferidir. Bu vesileyle direniş yolunda şehit olan kardeşlerimizi de yâd ediyoruz. Onlar, bugün sevinelim diye Rablerine yürüdüler.”

Heniyye, bu büyük başarının kazanılmasında büyük rol üstlenen Mısır ile Almanya’ya teşekkür ettikleri gibi, Filistin halkı ve davasının yanında yer alan herkese de teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

Batı Yaka’da serbest bırakılan esir bayanları da tebrik ettiklerini belirten Heniyye, bu esirlerin mensup oldukları bütün hareketlere de tebriklerini sunduklarını ifade etti.


İsrail zindanlarında 10 Filistinli bayan bulunuyor.

Diğer taraftan özgürlüğüne kavuştuktan hemen sonra Başbakan, bakanlar, toplumun önde gelen liderleri ve Gazze halkı tarafından büyük bir sevinçle karşılanan Fatima Ez-Zuk da Başbakan Heniyye ile birlikte katıldığı basın toplantısında şunları ifade etti: “Siyonist zindanlarından çıktığım için mutluyum. Fakat benim bu sevincim ancak diğer esirlerin de serbest kalmasıyla tamamlanır. Burada bulunan herkese ve çaba gösterenlere selamlarımı takdim ediyorum. Bu sevinçten dolayı Allah’a hamd ediyorum. Fakat sevincim eksiktir. Çünkü içerde çok değerli kardeşlerimi bıraktım.”

Başta İslamî Direniş Hareketi (Hamas) olmak üzere Siyonist asker Şalit’i ellerinde bulunduran bütün direniş gruplarına da teşekkür ettiğini belirten ez-Zuk, yaşadığı mutluluğu kelimelerle ifade etmesinin imkânsız olduğunu dile getirdi

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.