.

.

E-posta Yazdır PDF

DİN'İ KALDIRAMAZSINIZ....

bdp_amblm.jpg

 

 

BDP: Kimlikteki din hanesi kaldırılsın

 

Barış ve Demokrasi Partisi Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, aile kütüklerinde bulunması gereken kişisel bilgiler arasından ''din'' ibaresinin kaldırılması için kanun teklifi verdi. Teklifte gerekçe olan gösterilen nedenler:

Teklif, ''Aile kütüklerinde bulunması gereken kişisel bilgiler'' arasında yer alan 'din' ibaresinin kaldırılmasını öngörüyor.

Teklifin gerekçesinde, Anayasanın 24. maddesinde, ''Herkes vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. Kimse ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz'' ibaresinin yer aldığı anımsatıldı.

Gerekçede, ''Böyle olunca da ülkemizdeki farklı din ve inançların kendilerini açığa vurmaları, özgürce ibadet etmeleri, kendilerini özgürce tanımlamaları da zor bir hal alır. Başta, kendilerini sadece Alevi olarak tanımlayan, tanımlamak isteyen Aleviler olmak üzere, farklı din ve inanç sahiplerinin bir hukuksuzlukla karşılaştıkları söz konusudur. Bu durum, Anayasa'ya, Türkiye'nin imzaladığı uluslararası sözleşmelere aykırıdır. Nüfus Hizmetleri Yasasının 7/1-e fıkrasının kaldırılması demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti için zorunludur'' görüşüne yer verildi.

AÇIKLAMA:

Aslında Din hanesinin devamına mezhebi ve meşrebi de yazılsa çok iyi olur, zira adamın ne olduğunu kafa kağıdından birazcık olsun anlayabilirsin. Geberdiği zaman namazını kılmazsın, kız vermezsin, kestiğini yemezsin......

Yani kişileri tanımaktan neden korkalım ki herşeyi yazsınlar... Ehli Sünnet hanefi ve nakşiyim demekten niçin korkalım.... Bunda diğerlerini aşağılamak yok belki teşvik vardır. 

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.