.

.

E-posta Yazdır PDF

AYİNLER BAŞLADI

Bakanlık seferber oldu: Haydin ayine!

Trabzon'daki Sümela Manastırı ile Van'daki Akdamar Kilisesi'nde düzenlenecek ayinler için devlet seferber oldu, polis ve jandarma çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçen hafta İçişleri Bakanlığı aracılığıyla jandarma ve polise bir yazı göndererek, Sümela Manastırı'nda İstanbul Fener Rum Patrikhanesi'nin 15 Ağustos'ta, Akdamar Adası'nda Türkiye Ermeni Patrikhanesi'nin 12 Eylül'de ayin düzenlemek istediği hatırlatılarak, “Van'daki ayin tarihinin 12 Eylül'deki referanduma denk gelmesi nedeniyle patrikhaneyle yapılan görüşmeler sonucunda 19 Eylül'de düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı” denildi. Bakanlık, jandarma ile polisin ayinler öncesinde kente gelecek ziyaretçilerin güvenliğinin sağlanması konusunda koordinasyonu sağlaması istendi. Trabzon ve Van'a gidecek ziyaretçiler için 3 aşamalı güvenlik planı uygulanacak. Futbol karşılaşmalarında olduğu gibi ziyaretçiler ayin öncesi, ayin anı ve ayin sonrası olmak üzere polis ve jandarma tarafından sıkı şekilde korunacak.

 

NOT: Bu manastır ve kiliseler eski olmakla bir nebze belki taliplerine izin vermek istenebilir, ama ya şehirlerde açılan kilise evleri ne olacak?  Onlara cemaat toplamaya başlayınca halimiz ne olacak? Adamlarda para var, içki kadın eğlence v.s. şeyler bol, gençleri davet edip elimizden alırlarsa buna kim dur diyecek????   Yapılan yanlışların faturasını kim çekecek?????

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.