.

.

E-posta Yazdır PDF

İsmailağa cemaatinden Yeni Şafak'a kınama

Yeni Şafak gazetesinde yer alan ’Cüppeli Ahmet’ten Provokasyon Hazırlığı’ habere tepkiler gelmeye başladı. İstanbul’da faaliyet gösteren ‘Sevgi ve Dayanışma Derneği’ haberin veriliş şeklini ve içeriğini kınadı. İşte o açıklama…

22.10.2010 tarihinde Yeni Şafak gazetesinde yer alan ’Cüppeli Ahmet’ten Provokasyon Hazırlığı’ haber bizleri derinden üzmüştür. Daha önce iki hocasını şehit veren ve çeşitli provokasyonları boşa çıkaran, bir camiayı Cüppeli Ahmet Hocaefendi üzerinden töhmet altında bırakarak, provokasyona alet olmakla suçlamak son dere yanlış bir tutumdur. Hindistan-Diyubendi Ulemâ Heyeti tarafından İmam Muhammed el-Kâsımi en-Nânûtevî Hazretleri'nin adına tertip edilen "İslam'a üstün hizmet ödülü"ne Üstâdımız Hacı Mahmud Efendi Hazretleri layık görülmüş ve bu törenin yapılacağı tarih aylar öncesinden belirlenmiştir.

24.10.2010 tarihinde Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek toplantıdan Mahmud Efendi Hazretleri’nin bilgisi vardır. Her şey Mahmud Efendi Hazretleri’nin bilgisi dahilinde cereyan etmiştir. Camiamızın içinde bir ayrılık varmış gibi gösterilerek Mahmud Efendi Hazretleri’nin bilgisi dışında bir şeyler yapıldığını iddia ve ima etmek, maksatlı bir tutumdur.

Gazetede yer alan haber hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Gerçeği yansıtmamakla birlikte, topyekün bir camiayı hedef göstermektedir. Bizler dün olduğu gibi bugünde, ve yarında hiçbir şekilde provokasyonların içinde olmayacağız Bu tür hevesleri olanların heveslerini de kursaklarında bırakacağız. Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini hepimiz biliyoruz. Bu sürecin hayırla atlatılması için dua ediyoruz.

Sevgi ve Dayanışma Derneği Başkanı
Birol ÖZTÜRK

AJANS5.COM/ÖZE

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.