.

.

E-posta Yazdır PDF

İBRETLİK VESİKA

AŞAĞIDA ŞAFAK GAZETESİNİN İFTİRASINA KARŞILIK YAPILAN İHTARDA, MUHATAB OLARAK GÖRÜNEN -DİYALOG GAZETECİLİK- SİZE NEYİ HATIRLATIYOR????

İHTAR EDEN : Ahmet Mahmut ÜNLÜ

VEKİLLERİ : Av. Nuh Sami YILDIRIM

“Adres antettedir.“

MUHATAP : DİYALOG GAZETECİLİK SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. (Yeni Şafak Gazetesi)

Yeni Şafak Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ÖZCAN ÜNLÜ

“Yeni Doğan Mah. Kızılay Sok. No:39 Bayrampaşa/İstanbul“

KONU : Yeni Şafak Gazetesinin, 5710 sayılı, 22 Ekim 2010 tarihli nüshasının ilk sayfasında “CÜBBELİ AHMET’TEN PROVOKASYON HAZIRLIĞI” şeklindeki manşet haberin tekzibidir.

Sayın Muhatap!

Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olduğunuz Yeni Şafak Gazetesinin yukarıda tarihi ve numarası verilen nüshasının ilk sayfasında “CÜBBELİ AHMET’TEN PROVOKASYON HAZIRLIĞI” şeklindeki manşetinde 14. sayfasında gerçeğe dayanmayan, tamamen yalan, iftira ve müvekkilin kişilik haklarının ihlal eden bir “provokasyon” haber yayınlanmıştır.

1- Haberde sözü edilen Sinan Erdem Spor Salonundaki toplantıyı müvekkilim organize etmemektedir. Kendisi de adı geçen programı organize eden Maarifet Derneği tarafından aranarak “Sunni İslam âlimlerinin her sene bir ülkede yaptıkları toplantıyı bu sene Türkiye’de yapmak istedikleri, kendilerinin de bu organizasyona yardım ettikleri, programın açılış konuşması için saygın bir gazeteciyle görüştükleri ancak sağlık problemleri nedeniyle gelemeyeceğinden konuşmayı yapması” talep edilmiştir. Haber dilinizdeki tahkir edici üslup dışında bu dahi tek başına tekzip için yeterli bir yalandır.

2- Gazeteniz objektif habercilikten uzak bir haber yaparak, haberi yapma aşamasında müvekkil gazeteniz tarafından hiç aranmamış, tamamen kaynağı belirsiz tek yanlı bir haber yapılmıştır. Böyle yalan ve iftira dolu bir haberin kamuoyunca muhafazakâr bilinen bir gazete tarafından manşet haber olarak verilmesi ayrıca düşündürücüdür.

3- Gazetenizde yayınlanan haberin tamamı asılsız ve uydurmadır. Zira haberde sanki Mahmut Ustaosmanoğlu hocaefendiyle görüşülmüş gibi “HOCAEFENDİ VE ÇEVRESİ RAHATSIZ” şeklinde ara manşet atılmıştır. Oysa müvekkilin de bizzat talebesi olduğu Mahmut Ustaosmanoğlu hocaefendinin talebiyle kurulan Maarifet Derneğinin organize ettiği bu organizasyona müvekkilin konuşmacı olarak çağrılması üzerine müvekkil Mahmut Ustaosmanoğlu hocaefendiyle görüşerek rızası dâhilinde konuşmayı kabul etmiştir.

4- Muhafazakâr bilinen gazeteniz, dünyaca ünlü İslam âlimlerinin kişiliklerine de hakaretle “saygın âlimlerin adı kullanılıyor” demekten çekinmemiştir. Her dilden, her renkten, her ırktan milyonlarca müslümanın saygısını kazanmış akıl, zekâ ve ilimleriyle bilinen bu kadar âlimin “kandırılarak” isimlerinin kullanılmasına müsaade ettiği düşünülebilir mi? Bu iftira ve yalanı manşet yapmaktan çekinmeyen gazetenizin bu haberle neyi amaçladığı ve kimden beslendiği Müslümanların kafasında soru işareti oluşturmaya devam edecektir.

5- Yukarıda anılan nedenlerle ve maddi-manevi tüm yasal haklarımızın mahfuziyeti kaydı ile, yukarıdaki şekilde bir tekzip metninin, ihtarnamenin elinize ulaştığı tarihten sonra yayınlanacak ilk gazete nüshasında, habere eş değer şekilde yayınlanmasını İhtar ederiz. 22.10.2010

Ahmet Mahmut ÜNLÜ vekili

Av. Nuh Sami YILDIRIM

 

NOT: Diyalog gazetesinin fitnesiyle ödül töreni iptal edildi amma bir hakikatte ortaya çıktı..... Müslümanların içine giren diyalog fitnesinin nereye kadar uzandığını da görüyoruz.....

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.