.

.

E-posta Yazdır PDF

İSMAİLAĞA KÖYÜ

Pakistan'da İsmailağa Köyü

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), Pakistan'da yaraların sarılması için acil yardım çalışmaların yanı sıra kalıcı konutlara da başladı.

İlk etapta 25 ev tamamlanarak selde evlerini kaybeden ailelere teslim edildi. Açılan köye İsmailağa Köyü ve Mahmud Ustaosmanoğlu Külliyesi adı verildi. Anahtarların teslimini Türkiye'den Pakistan'a giden dernek temsilcileri yaptı. İDDEF yetkilileri, bundan sonra Pakistan'da kalıcı konut çalışmasına devam edeceklerini söylediler. İDDEF yetkilileri, kalıcı konutların yapımını organize eden İHH İnsani Yardım Vakfı'na da teşekkür ettiler. Bu arada İHH İnsani Yardım Vakfı sel bölgelerindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Pencap ve KPK bölgesinde afet sebebiyle mülteci durumuna düşen ailelere gıda, bataniye, temizlik malzemesi ve ayakkabı dağıtımı yapıldı.

İHH ekipleri, ayrıca Hamzavali bölgesinde bulunan prefabrik köyde yaşayan ve sel afeti sonrası yetim kalan 10 kadına birer süt ineği hediye etti. Ayrıca Pakistan'da bulunan Afgan mültecilerin kaldığı kamp da ziyaret edildi. Mültecilere gıda ve kışlık tekstil malzemesi dağıtıldı. Yardımları organize eden İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, "Pakistan'da daha yapılacak çok işimiz var. Sel afetinin etkileri yıllarca devam edebilir. Biz burada çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.