.

.

E-posta Yazdır PDF

Aileler dikkat!

Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Egmont adlı yayınevinin yayımladığı boyama kitaplarında Hıristiyanlığın sembolü olan "haç", "kilise" figürlerine yer verildiği ortaya çıkarken, bu durum ailelerin tepkisine neden oluyor.

  

Doğan Egmont tarafından 4-5 yaş arası çocuklar için hazırlanarak yayımlanan Doya Doya Boya adlı kitapçığın bir sayfasında tepesinde haç işareti olan bir kilise yer alıyor. DPP'nin dağıtım ağı sayesinde yaklaşık 13 bini aşkın satış noktasına ulaştırılarak, buralarda satışa sunulan boyama kitabındaki "haç" ve "kilise" figürlerini gören aileler, yayınevine tepkili. Aileler "Müslüman bir ülkede çocuklar için hazırlanan boyama kitaplarında kilise ve haç figürlerine yer verilmesinin anlamı nedir? Neden cami değil de kilise ve haç?" diye soruyor.

DOĞAN YAYIN HOLDİNG'E AİT

Künye bilgilerine göre, haçlı, kiliseli Doya Doya Boya kitabındaki çizimler Giorgia Isochi'ye ait. Kitap, Doğan Egmont Yayıncılık ve Yapımcılık Tic. A. Ş. tarafından yayınlanıyor. Doğan Egmont, 1996 yılında, Doğan Yayın Holding(DYH) ve merkezi Danimarka'da bulunan Egmont International Holding ortaklığı olarak kurulmuş. Doğan Egmont, elindeki lisansla Walt Disney Kitap ve Dergilerinin Türkiye temsilcisi konumunda bulunuyor

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.