.

.

E-posta Yazdır PDF

ASIL AZINLIK KİM???

Müslüman vakıfları ne zaman...

Hükümet'in yayınladığı ve Cumhuriyet döneminde "tehdit unsuru oluşturabilir" gibi nedenlerle el konulan azınlık vakıflarına ait taşınmazların iade edilmesini öngören kararname, Müslümanlara ait el konmuş vakıf mallarının durumunu gündeme getirdi. Hükümet, 2008'deki düzenlemenin ardından cumhuriyet döneminde azınlık vakıflarına ait el konan ve üçüncü şahıslara geçen vakıf mallarının bedellerinin ödenmesi için çıkarılan kararname ile önemli bir adım attı. Bu durum, Müslümanlara ait el konmuş vakıf mallarının durumunu da gündeme getirdi.  Sivil toplum kuruluşları, Müslüman vakıf mallarının iadesi için de düzenleme yapılması gerektiğini kaydediyorlar.

ÖZTÜRK: “MÜSLÜMAN VAKIFLARI DA İADE EDİLMELİ”

Önceki gün resmi gazetede yayınlanan yeni kararnameye göre azınlıklar, Cumhuriyet döneminde devletin el koyduğu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü, belediyeler, özel idare, hazine gibi kamu kuruluşlarının elinde bulunan mallarını geri aldılar. Ancak üçüncü şahıslara geçen mallarla ilgili sorun yaşanıyordu. Böylece azınlıklara üçüncü şahıslara geçen vakıf mallarının da beldelini alma imkanı doğdu. Yeni Akit'e konuşan eski Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Nazif Öztürk, Müslümanlar ait olup devlet tarafından el konan vakıf mallarının, azınlıklarınkiyle kıyas edilemeyecek kadar fazla olduğunu ifade ederek onlarla ilgili de çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Öztürk, “Osmanlı'nın son döneminde Batılılaşma politikaları ile miras yedi evlat gibi vakıf mallarına el atılmaya başlandı. Özellikle Cumhuriyet dönemindeki uygulamalar tuz biber oldu” diye konuştu.

 

NOT: Sadece Fatih ilçesinde 200 e yakın cami medrese mezarlıklar hamam çeşme v.s. vakıf müessesesi kayıp hatta yerlerinde bina garaj bar v.s. yapılmış...... Ayasıfya vakıf değilmi? Onu görmüyormuyuz???

 

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.