.

.

E-posta Yazdır PDF

AYASOFYA CAMİ OLURSA ELİNİ ÖPECEK

Erdoğan Ayasofya’yı cami yaparsa elini öpeceğim

 

CHP Milletvekili Sinan Aygün'den Başbakan Erdoğan'a çağrı...

6 Mayıs 2012, Pazar - 21:55

Sinan Aygün: Camiler üzerinden siyaset yapmak yanlış, sayın Başbakan'a sesleniyorum samimiyse Ayasofya'yı ibadete açsın gidip eline öpeceğim...

Samanyolu Haber TV'de yayınlanan Günlük programına katılan CHP Milletvekili Sinan Aygün , Abdullah Abdulkadiroğlu'nun sorularını cevapladı.

ATO Eski Başkanı ve CHP Milletvekili Sinan Aygün, 2007 yılında Önder Sav'ın kendisine milletvekilliği teklifinde bulunduğunu açıkladı.

"CHP camileri kapattı" iddialarına değinen Sinan Aygün, "camiler üzerinden siyaset yapmak yanlış, sayın Başbakan'a sesleniyorum samimiyse Ayasofya'yı ibadete açsın gidip eline öpeceğim. Başbakan bana elini öptürür, benim dudaklarımın temiz olduğunu bilir. Vatandaş olarak konuşuyorum benim içimde bir özlemdir açsın ibadete sayın başbakanın arkasında namaz kılacağım" şeklinde konuştu.

AYASOFYA NEDEN ÖNEMLİ?

Miladi 1453’e kadar Doğu Roma imparatorluğunun en kutsal kilisesi olan Ayasofya Müslüman Türklerin İstanbul’u fethiyle birlikte camiye çevrilmiş, bu da Vatikan ve Hırıstıyan Avrupa’ya çok ağır gelmişti.. Dünyaya medeniyetler diyalogundan sözeden Batılılar Ayasofya konusundaki tavırlarıyla, bu çağrılarında samimi olmadıklarını göstermiş bulunuyorlar.

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.