.

.

E-posta Yazdır PDF

FİLİMLE - KARİKATÜRLE HAKARETLER DEVAM EDİYOR

Siyonist filme dünya'da 'Öfke' hakim Türkiye'de ise sessizlik

Müslümanların Masumiyeti’ filmi tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Hz. Muhammed’e hakaret eden filme Fas'ta, Bangladeş'te, Kuveyt'te büyük protesto eylemleri düzenliyor. Türkiye ise sessizliğini koruyor.

Fas’taki İslami Tutukluları Savunma Ortak Komitesi, Fas’ın çeşitli şehirlerindeki birçok caminin önünde Allah Resulü’ne (s.a.s.) destek eylemi düzenleyeceklerini açıkladı. Bugün Cuma namazından sonra gerçekleştirilecek eylemde Amerika’da yaşayan İsrailli bir iş adamının Mısırlı bazı Kıptileri kullanarak yapıp yönettiği İslam’a hakaret içerikli ‘Müslümanların Masumiyeti’ adlı film kınanacak. 

Komite yayınladığı bildiride şöyle dedi: ‘Bu eylem, Amerika’daki bazı medya kuruluşları tarafından Allah Resulü’ne (s.a.s.) saldırı içerikli bir film yayınlama aracılığıyla başlatılan çirkin kampanyanın sürdürülmesini protesto etmek için gerçekleştirilecektir. Şüphesiz bu filmle tüm değer, ilke ve norm sınırları aşılmış, İslam ve Müslümanlar açık şekilde küçümsenmiştir.’

Bildiride tüm Müslümanlar evlatları peygamberlerine desteğe ve onurunu savunmaya çağrılarak bunun Müslümanlar üzerine en büyük vaciplerden biri olduğu vurgulandı. 

Öte yandan Fas’ta rejime muhalif en büyük kuruluş olan Adalet ve İyilik Cemaati’ne bağlı ‘Ümmetin Davalarına Destek için Fas Kurulu’ da Fas halkını bu iğrenç suçu kınamak ve Allah Resulü’ne (s.a.s.) destek için bugün gösteriler düzenlemeye çağırdı.  Yüce İslam dininin tüm mukaddesatını savunmaya hazır olduğunu da vurgulayan kurul dünyanın her yerindeki Müslümanlara seslenerek İslam, İslam ümmeti ve Allah Resulü’nün düşmanları karşısında tek saf olmalarını istedi.  Kurul ayrıca, bu filmin utanç verici bir suç olduğunu belirterek amacının Müslümanların mukaddesatını küçümseyip duygularını kışkırtmak olduğunu vurguladı. 

Kurulun bildirisinde son olarak Amerika’da yayınlanan ‘Müslümanların Masumiyeti’ adlı film aracılığıyla İslam ve Allah Resulü’ne (s.a.s.) açık şekilde; kindar ve korkakça saldırıldığı ve bu saldırının İslam ümmetinin mukaddesatını ve sabitelerini hedef alan saldırılar zincirinin bir halkası olduğu ifade edildi.

Almanya’da Müslümanlar Allah Resulü için ayaklandı

Almanya’da Müslümanlar ‘Müslümanların Masumiyeti’ adlı filme tepki olarak sokaklara döküldü. Allah Resulü uğruna her şeylerini feda etmeye hazır olduklarını açıklayan göstericiler ülkedeki tüm Müslümanları eyleme katılmaya çağırdı.

Almanya’da Müslümanlar Allah Resulü’nü (s.a.s.) savunmak için sokaklara döküldü. Aktivistler arasında yer alan bir genç şöyle konuştu: ‘Allah Resulü’nü (s.a.s.) sevdiğini iddia eden herkesi peygambere (s.a.s.) saldıran ve küfreden, kendisini karalayan resimleri yayan Almanya sokaklarına çıkmaya çağırıyoruz. Müslümanların duygularını kışkırtmak istiyorlar ve bizim için en kıymetli şeyin Allah Resulü (s.a.s.) olduğunu biliyorlar.’

Aktivist Allah Resulü’ne (s.a.s.) hakaret edenlere ‘yerinde dur! Biz burada adamlarız’ diyerek tüm kesimlerden Müslümanları sokağa çıkıp tüm gücüyle Allah Resulü’nü (s.a.s.) savunmaya çağırdı.

Daha sonra şöyle ekledi: ‘Bizim şahsımıza hakaret etseler vallahi önemsemezdik. Ancak Allah Resulü’ne hakaret ettikleri takdirde bu kesinlikle geçiştirilmeyecektir.’ Allah Resulü’nün kırmızı hat olduğunu, bu uğurda her şeylerini feda etmeye hazır olduklarını da belirten aktivist, ‘haddinizi bilin, bu işi sürdürmeyin. Eğer bizi bırakırsanız biz de sizi rahat bırakırız. Ancak dönerseniz biz de döneriz’ dedi. 

Protesto çağrıları Bangladeş’e kadar uzandı

Yaklaşık 1000 kişilik bir grup dün Dakka’daki ABD Büyükelçiliği’ne yürümeye çalıştı. Ancak emniyet güçleri kendilerini engelledi. Ülkedeki İslami Cemaatin tanınmış liderlerinden Mevlana Himayetuddin ‘bu mesele için daha büyük protesto eylemleri düzenleyeceğiz. Belki ABD büyükelçiliğini kuşatırız.’

Başlarına beyaz sarıklar takan göstericiler Amerika karşıtı sloganlar attı. Ayrıca ABD bayrağını yakarak Washington’dan acilen özür dilemesini istedi.

Öte yandan polis güçleri Cuma namazı sonrası için güvenlik icraatlarının sıkılaştırıldığına işaret etti.

Yatsı namazından sonra toplanma çağrısı

Yine Kuveyt’te de hatip ve davetçi Nebil El Avdi Twitter üzerindeki sayfasından filmi protesto etmek için bu gece yatsı namazından sonra Amerikan büyükelçiliği önünde toplanma çağrısında bulundu.

El Avdi çağrısında şöyle seslendi: ‘Müslümanların liderleri konumundaki kişiler Allah Resulü’ne destek hususunda kendilerinden isteneni yapmadıkları ve en azından kınayabileceğimiz için bu gece Allah’ın izniyle ABD büyükelçiliği önünde olacağımı ilan ediyorum.

Ürdün'de Hz. Muhemmed'e destek için 'öfke günü'

Öte yandan Ürdün’deki cihadi ve farklı İslami gruplar da bir bildiri yayınlayarak bugünü Allah Resulü’ne destek için öfke günü ilan etti.

Bildiride şu ifadelere yer verildi: ‘Yakın geçmişte Allah Resulü’nü kötüleyen filmden bir kesit gösterilmesi; İslam’ı ve Müslümanları karalamak için uygulanan, Batı tarafından kucaklanıp desteklenen sistematik ve tekrarlanan politikaların bir parçası sayılmaktadır. Kültürel düzeyde olanlar, siyasi ve askeri düzeyde olanlardan kopuk değildir.’

Bildiride Batı medyasının bu olayı bir Yahudi şahıs tarafından Müslümanlar ve Hıristiyanlar (Amerika ve Batı) arasında fitne çıkarmak için gerçekleştirilen bireysel bir işmiş gibi gösterilmeye çalışılmasına atıfta bulunularak ‘bunlar Batı ve Amerika tarafından İslam ümmetine savaş açıldığını ve savaş halinin hala sürmekte olduğunu, bu savaşlarda milyonlarcasının öldüğünü, ümmetin zenginliklerinin yağmalandığını, inançların çarpıtıldığını unutmuşlar ya da unutmuş gibi yapıyorlar’ dendi.

Bu hakareti bireysel görmediklerinin de vurguladığı bildiride Guantanamo’da Kur’an’a hakaret edildiği, Amerika’da yakıldığı, Danimarka’da Allah Resulü’nün (s.a.s.) kötülendiği hatırlatıldı. Dünyanın dört bir yanındaki tüm Müslümanlar ellerinden gelen tüm imkanlarla Allah Resulü’nü savunmaya davet edilirken aynı şekilde Ürdün’deki Müslümanlar da bugün Cuma namazından sonra ABD büyükelçiliği yakınındaki El Kurdi Camisi’nin önünde ‘öfke duruşu’na çağrıldı.

Türkiye ise hala sessiz

Dünya'da Siyonist yapıma filme tepkiler sürerken çoğunluğu Müslüman olan Türkiye'den hala bir ses yok.

 

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.