.

.

E-posta Yazdır PDF

SARIKLI BAŞKAN LAZIMMIŞ......

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kamerun Dini Lideri Dr. İbrahim Moubarak Mbombo'nun resmi daveti üzerine 20 Aralık Perşembe günü Kamerun'a gidiyor. Kamerun Dini Lideri Dr. İbrahim Moubarak Mbpmbo, Görmez'e "Sarığınızla, cübbenizle lütfen ülkemizi bir kez ziyaret edin" çağrısında bulunmuştu.

 

Üç gün sürecek resmi ziyaret kapsamında Kamerun devlet yetkililerinin yanı sıra ülkedeki Müslüman topluluklar ve dini cemaat liderleri ile de görüşecek olan Başkan Görmez ziyaretinin ikinci gününde Başkent Yaounda'da Cuma namazı kıldıracak.

Kamerun Dini Liderinden anlamlı davet...

2011 yılında İstanbul'da gerçekleşen Afrika Dini Liderler Zirvesi'nde Diyanet İşleri Başkanı Görmez'le bir araya gelen Kamerun Dini Lideri Dr. İbrahim Moubarak Mbpmbo, bir saatten fazla süren ikili görüşmesinde Başkan Görmez'e Kamerun'da yaşanan sıkıntılar ve ihtiyaçlar hakkında bilgi vermişti. Başkan Görmez'e 16 maddeden oluşan isteklerini sıralayan Moubarak, bütün bu isteklerine mukabil bugüne kadar hiçbir Müslüman ülke temsilcisinin Kamerun'u ziyaret etmemiş olmamasından duyduğu üzüntüyü ifade etmiş ve Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e "Sarığınızla, cübbenizle lütfen ülkemizi bir kez ziyaret edin" çağrısında bulunmuştu.

NOT:  Elhamdulillah! Sünnetin önemi anlaşılacak.... Efendi Hazretlerimizin ısrarla sünneti ihya çalışması artık resmi boyutları yakaladı......   ASıl tebliğ ve irşad sünneti yaşamakla olur....

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.