.

.

E-posta Yazdır PDF

DOMUZ PİS -NECİS- DEĞİL Mİ?

domuz-eti-yakalandi.jpgKayıtdışı domuz çiftlikleri büyük risk     

Meksika'da ortaya çıkan Domuz Gribi hastalığı kısa sürede 21 ülkeye yayılırken, 150 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Domuz Gribi salgınında Türkiye'deki kayıtdışı domuz çiftlikleri büyük risk taşıyor

Hastalıkla mücadelede henüz somut bir tedavi yöntemi bulunamadı. Salgının yayılması durdurulamazken, Türkiye'de kayıt dışı çalışan domuz çiftlikleri salgının yayılmasında büyük risk taşımaya devam ediyor.
Domuz Gribi salgınının, domuz eti tüketmeyen İslam ülkelerinde etkisinin az olacağı tahmin edilirken, Türkiye hastalıkla mücadelede işi sıkı tutuyor. Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı, havaalanlarında, kırsalda ve hastanelerde önlemlerini aldı. Ancak, kayıt dışı çalışan domuz çiftlikleri, salgının yayılmasında büyük risk taşımaya devam ediyor.

Tüketici Hakları Merkezi (TÜ-MER) Gıda Komitesi Başkanı Veteriner Hekim Muhammet Efe, domuz gribi salgınında İslam ülkelerinin şanslı konumda bulunduğuna dikkat çekti. Veteriner Hekim Muhammet Efe, kayıt dışı çalışan domuz çiftliklerinin denetlenerek kontrol altına alınması gerektiğini söyledi. Bu dönemde yurt dışı kaynaklı maddelerin ithalinde düzenlenen belgelere itimat edilmemesi gerektiğinin altını çizen Başkan Efe, şüpheli görülen hayvanların analiz edilmesinin şart olduğunu vurguladı. Efe, "Ülkemizdeki talebi olmayan bu domuz çiftliklerinin varlığı, burada üretilen sağlıksız ve kontrolsüz domuz etlerinin nerede tüketildiği konusunda çok ciddi endişelerimiz bulunmaktadır. Maalesef tüketilen birçok gıda ve Batı kaynaklı katkı malzemelerinin kökeninin domuz kaynaklı olabileceği hususu endişelerimizi artırmaktadır." dedi.

Ülke genelindeki domuz çiftlikleri haritasının çıkarılmasını isteyen TÜ-MER Başkanı Muhammet Efe, bu çiftliklerde çalışan insanlar ve hayvanların sağlık kontrolünden geçirilmesi, yetiştirilen domuzların nerelere satıldığının tespit edilmesi ve itlaf edilmelerinin sağlanmasını istediklerini bildirdi.

Samsun Özel Medical Park Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzm. Dr. Mustafa Fevzi Özsoy da domuz gribi ile mücadelede en büyük ilacın temizlik olduğuna değindi. Hastalığın insanlarda görülmesinin yeni bir gelişme olmadığının altını çizen Uzm. Dr. Özsoy, domuz gribine neden olan influenze A/H1N1 virüsünün başkalaşıma uğrayarak bulaşıcı özellik taşır hale geldiğini anlattı. A/H1N1 virüsünün bugüne kadar insanlara bulaştığının saptanmadığının altını çizen Özsoy, "Bu nedenle hastalık hızla küresel yayılıma uğruyor. Küresel ulaşım olanakları çok kolay olduğu için hastalık kapımızda denebilir. Yüksek ateş, öksürük, halsizlik, iştahsızlık, boğaz ağrısı, kusma, ishal, kas ve eklemlerde ağrı gibi klasik grip hastalığı ile benzer belirtilerle ortaya çıkar. İlerlediği takdirde ağır akciğer infeksiyonlarına yol açarak ölüme neden olur. Hastalığın insandan insana bulaşması, hasta kişilerin hapşırık, öksürükle solunarak veya bu kişilerle temas edilmesiyle mümkün olur. Hastalıktan korunmada kişisel temizlik tedbirleri çok önemli. Eller sık sık yıkanmalı, uyku düzenine dikkat edilmeli, stresten uzak yaşanmalı, bol sıvı alınmalı ve doğal gıdalarla beslenilmelidir." ifadelerini kullandı.

EDİTÖR:

Domuz gribinden sakınmak çin temizliğe dikkat edilmesi önemlidir diye açıklama yapan yetkililer doktorlar::: Siz hangi çağda yaşıyorsunuz* İslamın temizliğe verdiği önemi duymadınız mı, domuzun pis necis olduğunu duymadınız mı? kumarın içkinin şeytanın pisliği olduğunu işitmediniz mi?  Günde beş defa abdest alıp namaz kılanın bütün azalarının ve günahlarının silinip tertemiz olduğunu duymadınız mı???

Siz evvela Allahın dinini öğrenin, millete öğretin helaya girip çıkmayı gusül abdestini öğretin. Yamek yeme adabını öğretin..... Helal ve haram meselelerini öğretin... Sonra tedbiri almak kolaydır....

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.