.

.

E-posta Yazdır PDF

CAMİYE AYAKKABILARIYLA GİRDİ

 
eski_cami_i--2.jpgCAMİYE AYAKKABILARIYLA GİRDİ
 
Müslüman düşünürlerden Papa'ya tepki
10 Mayıs 2009 Pazar 15:08
Ürdün'e ziyarette bulunan Papa 16. Benedikt'in İslam dünyasından özür dilememesi, Müslüman düşünürleri çileden çıkardı. Suad Salih, "Papayı karşılamak imanla ters düşer" dedi

Ürdün’ün başkenti Amman’da El Hüseyin Camii’nde konuşan Papa, Hıristiyan, Müslüman ve Yahudilerin “Tanrı’ya ibadet edenler” olarak birlik olmaları gerektiğini ve yanlış anlamalardan dolayı geçmişte yaşanan acıların tekrarlanmasına izin vermemeleri gerektiğini kaydetti.

Papa’nın Ürdün’ün en büyük camiine girerken ayakkabılarını çıkarmaması dikkat çekti.

 
Papa 16. Benedikt'in 2006 yılında Müslümanları ağır eleştiren konferansından sonra ilk defa bir Müslüman ülke olarak Ürdün'ü ziyaret etmesi, birçok Müslüman'a göre özür dilemesi için bir fırsattı. Ancak önceki akşam bu ziyaretin sonuna yaklaşılmış olmasıyla beraber Papa'nın hala bir özür sunmamış olması, birçok Müslüman alimde hayal kırıklığı ve hüsrana neden oldu. Âlimlerden bazıları Papa'nın bir Müslüman ülkesinde, özür dilemeden karşılanmasını ''Müslümanların haklarını küçümsemek'' olarak vasıflandırdı.

Mısırlı bir düşünür ise diğer âlimlerden farklı olarak şöyle dedi; ''İslam'ı kötülemesine karşın Papa'yı karşılamakta bir mahzur yoktur. İslam hoşgörü dinidir. Bu nedenle de Papa'yı ''Allah geçmişi affetmiştir'' mantığıyla karşılamak daha iyi olacaktır.”

Papayı Karşılamak İmanla Ters Düşer

Ezher Üniversitesi'nde fıkıh profesörü olan Dr. Suad Salih ise konu hakkında şunları söyledi; ''Allah Resulü'ne yakışır uygun bir özür sunmadıktan sonra Papa'nın bir İslam ülkesinde karşılanmasını onaylamıyorum. Ürdün'ü ziyareti büyük bir hatadır''.

Dr. Suad Salih, sözlerine şöyle devam etti; ''Papa'nın 2006 yılında İslam ve yüce peygamberi karşıtı sözleri için özür dilemeden karşılanması imanla da ters düşmektedir. Özellikle peygambere sayı İslam’ın temel parçalarından biridir... Aynı şekilde İslam'a girmekte esas olan kelimeyi şehadet getirmek iki kısımdan oluşmaktadır. Bunlardan biri Hz.Muhammed'in (sav), Allah'ın resulü olduğuna şehadet etmektir. Bu da peygambere hürmeti, saygıyı, getirdiği herşeye imanı ve O'nu savunmayı gerektirir.”

Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Suudi Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in daha önceden Papa'yı ziyaret etmelerini Müslümanların haklarının küçümsenmesi olarak nitelendiren Dr. Suad Salih son olarak; ''Papa'nın bir İslam ülkesini ziyaret etmesi ve özür dilememesi bizim zayıflığımızdan kaynaklanmaktadır'' dedi.

Açıkça Özür Dilemeli

Ürdün'ün başkenti Amman'ın güneyindeki Karak Bölgesi müftüsü Yusuf Ebu Hüseyin ise; ''Papa'nın İslam'ı ve yüce peygamberini kötüleyen sözlerinden ötürü açıkça özür dilemesini istiyoruz. Şu ana kadar sarfettiği sözlerin hiçbirisi özür niteliği taşımamaktadır. Bundan önce söyledikleri rahmet peygamberine yakışmayacak türden kelimelerdir. Çünkü İslam kılıç gücüyle değil iman gücüyle yayılmıştır'' diye konuştu.

Papa'nın konuşması sırasında Hüseyin bin Talal Camisinde hazır bulunan Amman'ın güney batısındaki Madaba'da Mesih İsa bin Meryem Camisi hatibi olan Cemal Cumua El-Seferini de Papa'nın şu ana kadar yaptığı konuşmaların bir özür niteliği taşımadığını onaylayarak; ''bizler Papa'nın kendisini konuk eden müslümanların duygularını gözeteciğini umuyorduk. Kendisinden beklediğimiz sadece bir özür kelimesi idi. Daha önce sarfettiği sözler için hala önünde bir fırsat var.”

editör:

Allaha iftira edenlerin başı papa, rezil iftiralarından vazgeçmemiş. Ama müslüman münafıklar, ona yağ çekmeye, konuşturup dinlemeye, adam yerine koyup islama sövmesi için zemin hazırlamaya devam ediyor.

Bizdekiler de Araplar da süratle ehli kitaba kaymakta, hadisi şerifin haber verdiği kör taklitle helake doğru gitmekteyiz... Allahu teala imdat eyleye....

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.