.

.

E-posta Yazdır PDF

Diyalog bu mu?

 
silah_no_amerk.jpgAmerikalı'nın silahında İncil'den bölümler


Amerika Eski Başbakanı Bush 'Haçlı Seferleri' olarak nitelendirmişti Irak ve Afganistan saldırılarını. Amerikalı askerlerin silahları üzerinde bulunan İncil'den bölümler işte bunun apaçık bir gerçeği.

Amerikan ordusunun Iraklı ve Afgan askerleri eğittiği silahların üzerinde, İncil'den yazı numaraları çıktı. Silahın üreticisi Trijicon şirketi, misyonerlik amacıyla silahların seri numaralarının içine şifreler gizlediğini kabul etti.


    Afganistan ve Irak işgalleri sırasında başta Evanjelist Başkanı George W. Bush olmak üzere, Neo-con'ların ve üst düzey komutanların Hristiyanlığa atıf yapan sözleri nedeniyle "Haçlı ordusu" suçlamaları yapılan Amerikan ordusu, yeni bir olayla sarsıldı. ABC kanalı, ABD ordusunun Afgan ve Iraklı askerleri eğittiği, ayrıca bu ülkelerdeki askerleri tarafından da kullanılan binlerce silah üzerinde Hristiyan ve misyonerlik propagandası olduğunu ortaya çıkardı. Merkezi Michigan'da bulunan Trijicon adlı bir şirket tarafından üretilen silahlara, yine şirket tarafından bir seri numarası veriliyor. Ancak bu silahlardaki seri numaraların gelişi güzel değil, İncil'deki bölümlerin numaralarını gösterir şekilde seçildiği belirlendi. Örneğin bir otomotik tüfeğin seri numarasında 2COR4:6 yazıyor. Bu da Corintoslular'a İkinci Mektup'un 4'üncü bölüm, 6'ncı satırı anlamına geliyor. Burada da "Çünkü, 'Karanlıktan ışık parlayacak' diyen Tanrı, İsa Mesih'in yüzünde parlayan kendi yüceliğini tanımamızdan doğan ışığı bize vermek için yüreklerimizi aydınlattı" yazıyor. Bir diğer silahın seri numarası ise JN8:12. Bu da John 8'inci bölüm 12'nci yazı anlamına geliyor, burada da "İsa Mesih onlara dedi ki 'Ben dünyanın nuruyum; benim ardımdan gelen asla karanlıkta yürümez, ama hayat nuruna sahip olur" yazılı.

     ABC'nin konuştuğu Trijicon şirketinin satış müdürü, seri numaralara İncil'den bölümler gizlediklerini kabul etti. Şirketin Güney Afrikalı Evanjelist Hristiyan Glyn Bindon tarafından kurulduğunu ve onun isteğiyle bu ayetleri yazdıklarını, bunda da yasadışı birşeylerin olmadığını söyledi. Ancak Amerikan Ordusu'ndaki din özgürlüğünü savunan Dini Özgürlükler Derneği (Military Religious Freedom Foundation) sözcüsü Michael Weinstein, bu uygulamanın ABD Anayasası'na aykırı olduğunu savundu. Weinstein, "Zaten Afganistan'da ve Irak'ta bizi Haçlılar olarak görüyorlar. Bu silahlar, Mücahitlere ve Taliban'a 'Bakın işte bizi İsa'nın silahları vuruyorlar' deme hakkı veriyor" diye konuştu. Trijicon, 2008 yılında orduya 100 milyon değerinde silah sattı. Geçen yıl ise bu rakam 33 milyon dolarda kalsa da, şirketin orduyla uzun süreli ve yaklaşık 660 milyon dolar değerinde bir antlaşması bulunuyor.

 

Editör:

 Hak-batıl mücadelesinin varlığı insanoğlunun yaratılışı ile birlikte başlamıştır; ta Adem aleyhisselamdan itibaren. Ve zaman zaman farklı yüzlere de bürünse muhteva ve maksat bakımından aynıdırlar. Öteyandan bu mücadelinin farkında olamayanlar yahut farkında olmak istemeyenler tarafından kendilerine göre devamlı ortayolu takip edip bu mücadele ruhunu yumuşatmaya çalışmak; hz. Adem a.s. ile şeytan-ı laîni, hz. Musa ile firavunu, Efendimiz sallahu aleyhi vesellem ile ebu cehili barıştırmaya, dost yapmaya çalışmayı düstur edinenler her zaman varolagelmişlerdir. Her nekadar ecdadımız asırlarca "su uyur, düşman uyumaz" diyerek yaşamışlarsa da şeytanın süslemesi, nefislerinin yol göstermesi ile bu tembihatları unutup düşmanı kucaklamaya çalışmışlardır ve bu kötü davranışlara elan devam etmektedirler. Velakin atalarımızın dediği gibi düşman hala uyanık ve Ehli İslamı gözetlemekte ve arzuladığı hedefe hiç taviz vermeksizin ilerlemektedir. İşte yukarıdaki haber bunun en büyük isbatıdır.

Bunun haricinde hrıstiyan aleminin vatikandan tutun da en ücra bölgelerdeki papazlara kadar İslam'a olan düşmanlığını asırlardır çekinmeden dile getirmişlerdir. Mesela,

      2006 da Papalığa bağlı Regina Apostolorum Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta, İtalyan tarihçi Roberto De Mattei, Haçlıları "din için kendilerini feda eden şehitler" ifadeleriyle takdim etti.

      Yine aynı sene Ermeni Patriği Nerses Bedros Tarmouni'yi ağırlayan Papa 16. Benediktus, 'Ermeni soykırımı' iddialarıyla ilgili olarak, "Ermenilerin maruz kaldıkları korkunç zulmü anıyoruz" dedi. 16. Benediktus'un selefi Papa 2. Jean Paul, 2001 yılında Ermenistan'ı ziyaretinde 1915 olaylarını soykırım
olarak nitelemiş, ancak hiçbir ülkeyi suçlamamıştı. (ap, afp)

      Bologna Kardinali Biffi, İtalya'daki camilerin kapatılması ve "müslümanlar gayr-ı insanî varlıklardır" diyerek Müslümanların İtalya'ya girmelerini / göç etmelerini yasaklayan yeni bir yasa çıkartılması çağrısında bulundu. Ehli kitab daha bunun gibi birçok kere İslam’a ve Ehli İslam’a olan nefret ve kinlerini kusmuştur. Bunları kulakardı etmek İslam’a en büyük ihanettir. Bir Müslümanın bu kadar ayyuka çıkmış bir gerçeği görmemek veya görememek ne kadar da acı.

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.