.

.

E-posta Yazdır PDF

DİYALOGÇULARA REDDİYELER – 2

يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لا تَغْلُوا فِي دِينِكُمْ وَلا تَقُولُوا عَلَى اللَّهِ إِلا الْحَقَّ إِنَّمَا الْمَسِيحُ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ

رَسُولُ اللَّهِ وَكَلِمَتُهُ أَلْقَاهَا إِلَى مَرْيَمَ وَرُوحٌ مِنْهُ فَآمِنُوا بِاللَّهِ وَرُسُلِهِ وَلا تَقُولُوا ثَلاثَةٌ انْتَهُوا خَيْراً

لَكُمْ إِنَّمَا اللَّهُ إِلَهٌ وَاحِدٌ سُبْحَانَهُ أَنْ يَكُونَ لَهُ وَلَدٌ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ وَكَفَى

بِاللَّهِ وَكِيلاً(171) لَنْ يَسْتَنْكِفَ الْمَسِيحُ أَنْ يَكُونَ عَبْداً لِلَّهِ وَلا الْمَلائِكَةُ الْمُقَرَّبُونَ وَمَنْ

يَسْتَنْكِفْ عَنْ عِبَادَتِهِ وَيَسْتَكْبِرْ فَسَيَحْشُرُهُمْ إِلَيْهِ جَمِيعاً( 172 )

Bu ayetlerde mealen şöyle buyruluyor:

171- Ey ehl-i kitap! Dininizde aşırı gitmeyin ve Allah hakkında, gerçekten başkasını söylemeyin. Meryem oğlu İsa Mesîh, ancak Allah'ın resûlüdür, (o) Allah'ın, Meryem'e ulaştırdığı "kün: Ol" kelimesi (nin eseri) dir, O'ndan bir ruhtur. (O'nun tarafından gönderilmiş, yahut teyit edilmiş, yahut da Cebrail tarafından üfürülmüş bir ruhtur). Şu halde Allah'a ve peygamberlerine iman edin. "(ilah) üçtür" demeyin, sizin için hayırlı olmak üzere bundan vazgeçin. Allah ancak bir tek Allah'tır. O, çocuğu olmaktan münezzehtir. Gökler de ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. Vekil olarak Allah yeter.

172- Ne Mesîh ve ne de Allah'a yakın melekler, Allah'ın kulu olmaktan geri dururlar. O'na kulluktan geri durup büyüklenen kimselerin hepsini (Allah) yakın da huzuruna toplayacaktır.

Bazı hırıitiyanlar İsa’nın a.s. Allahın oğlu olduğunu söyler. Bazıları da İsa’nın Allah olduğunu söyler. Bazıları da İsa, Allah ile beraber ilahtır der. Bütün bu sözlerden, Allahu Teala son derece münezzehtir, yücedir.

Allahu Teala böyle iftira atanların kafir olduğunu Kur’anda açıklamıştır.

“Meryem’in oğlu Mesih İsa, Allahtır, diyenler kafir oldu.” (5/17)

“Muhakkak Allah, üçün üçüncüsüdür, diyenler kafir oldu.” (5/73)

Bunların bu gibi sözlerini Allahu Teala şöyle iptal etmiştir:

“Ancak Meryem’in oğlu Mesih İsa, Allahın Resulüdür, Meryem’e attığı kelimesidir.” (Nisa: 171)

Ne Mesîh ve ne de Allah'a yakın melekler, Allah'ın kulu olmaktan geri dururlar.”

Bu zalimlerin iftiraları, İsa a.s. ve annesi Meryem validemize zarar vermez. Onlar ayetin beyanına göre Alahu tealaya kulluktan erinmezler, zorlanmazlar, seve seve kulluk vazifelerini yaparlar.

Böyle sapık rezil ve iftiracı fikirli adamların neresiyle diyalog olacak! Bunlarla nerde anlaşma ittifak olacak! Ya sen bunların şirkini kabul edeceksin ki bu çok büyük bir küfürdür, ya da onlar senin tevhid inancına dönecek. Onlar tevhide dönmediğine göre, sen nasıl onlarla diyaloga devam edeceksin!

Küfür damarlarına işlemiz iftiracı melun heriflerle bir masada oturup tebessüm ederek onların şu rezil sözlerini dinleyen bir Müslüman, acaba imanlı halini kaç gün, kaç saat veya kaç dakika koruyabilir???

Ahır zamanda bir çok kimsenin dinden çıkacağı haber verildi. Sabahleyin evinden Müslüman olarak çıkan bir çok kişinin akşama evine kafir olarak döneceği, akşam evine Müslüman olarak giren bir çoklarının da sabaha kafir olarak çıkacakları da haber verildi.

Bu ahır zaman fitnelerinden sakınmanın yolu, ilim ehline yakın olarak islamı güzel yaşayan kimselerle birlikte olmak, Allah dostlarının etrafında halka olmak, taviz vermeden samimi olarak dini yaşamakla mümkün olur. Bu da ancak ehli sünnet topluluğudur. Allahu Teala bizleri onlardan dünyada ve ahırette ayırmasın.

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.