.

.

E-posta Yazdır PDF

TÜRKİYE ÇAN SESLERİYLE UYANACAK.....

5 Şubat 1919 yılında Fransız Journal Des Debat gazetesi şunları yazıyordu;



"Hemen hemen beşyüz yıl boyunca Güney Avrupa'yı kan ve Doğu Akdeniz bölgesindeki bütün uygarlığı çökerten bu uğursuz Türk ırkını Asya'ya sürmeli(5 Şubat 1919 - Journal Des Debat)

"Türk'lerin bu beklenmedik zaferi akla şu soruyu getiriyor: son nefesini vermekte olan ölüme mahkum Türkiye dört yıl süren dünya savaşı sırasında tüm maddi ve manevi kaynaklarını kaybettiği halde nasıl olur da tüm dünyayı böyle şaşkına çevirir? Sonu gelmiş gibi duran bir ülke, bu gün üstelik yapayalnız kaldığı bir anda, müthiş bir örgütlenme yeteneği ve dolu dizgin bir coşku sergiliyor. Londra'da yapılan hesaplarda M. K. ve Milli hareketin sıfırı tükettiği, iflasa sürüklendiği iki ikinin dört ettiği gibi ortadaydı. Anadolu dullar ve yetimler ülkesine dönmüştü. Tam dört yıl boyunca milyonlarca insan durmaksızın savaştı ve demir yumruğuyla İngiltere maşası Yunanistan'ı denize döktü. Bu ulusal davaya duyduğu inançla mümkün oldu........................(Handelsblatat Dergisi- Kasım 1922)"

Yazar yazının sonunda ise şu ilginç ve bu günlere ışık tutacak şu tespiti yapıyordu:

"İslam düşüncesinin içine girmeliyiz. Bu mucizeyi anlamak için bu gerekli yoksa böyle giderse, Asya'nın muazzam kapıları yüzümüze ebediyen kapanacak (Handelsblatat Dergisi- Kasım 1922)

Yani ülkenin içine sahte İslam yerleştirilerek ve yeni Lawrance'ler konularak Orta Asya kapılarının İslamla açılmasının planları tamamen o günlerde yapılmış bizden biri gibi gelerek insanımızın duyguları, inançları sömürülmeye başlanmıştır..
ILIMLI İSLAM, Dinler arasi DİYALOGU

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.