.

.

E-posta Yazdır PDF

İRAN'IN İKİ YÜZLÜLÜĞÜ

İran'ın mürailiği?

İran büyükelçisi Ali Rıza Bigdeli'nin yaptığı açıklamaya göre; ‘' Biz Türkiyeyle birlikte batılıların, bölgenin huzurunu bozan komplolarını bozabiliriz. Diğer taraftan da Müslümanların arasını açmak, o yöndeki projeleri de günyüzüne çıkarıp bertaraf edebiliriz'' demesi ne anlama geliyor?

İyi de birader ‘' Kafanıza taş düştü de aklınız başınıza yeni mi geldi'' diye adama sormazlar mı?

Cuma namazından sonra tutuklanan gençler için Deyr ez Zor da asker ve polisi protesto eden Müslümanların üzerine kurşun yağdıran Baas rejimini o zaman niye kınamadınız?

Diktatör Esed halkını katletmeye başladığında siz İran olarak bu kanlı olaylarda niye Esedin tarafını tuttunuz ve emperyalizmin oyununa geldiniz?

İki yılda 200 bin Suriyeli Müslümanın katledilmesine, milyonlarca insanın yerlerinden yurtlarından edilmesine, evlerinin ve şehirlerinin harabeye çevrilmesine neden seyirci kaldınız? Neden inat ve ısrarla zalim Esed'in yanında yer aldınız?

Esed diktatörüne karşı özgürlük savaşı veren masum halkı Amerikancı ve batı uşağı olarak suçlayıp onlara neden terörist muamelesi yaptınız? Her ne pahasına olursa olsun Baas rejimine ve Esed diktatörüne para, petrol, silah, cephane her türlü lojistik destek vererek neden güçlendirdiniz? Bu zalim rejimin ve katil ordusunun işlediği tüm katliamlara böylece sizde ortak olmadığınızı mı sanıyorsunuz?

Hizbullah ve pastarlarınızın Baas ordusunun yanında savaşa girmesi, diktatöre karşı savaşan Müslüman halkı katletmesinin batılıların oyun ve katliamından ne farkı var?

Amerika ve batılılar Müslümanları öldürünce kötü de, Pastarlar ve Hizbullah Müslümanları öldürünce iyi mi oluyor?

‘'Biz onların ( Batılıların) İslam dünyasını zayıf düşürmekte kendilerine eşlik etmemeliyiz'' açıklamanız iyi, güzel de artık inandırıcılığını yitirmiş müraice bir söz olmaktan başka hiçbir anlam taşımıyor.

İranın Irakta, Suriyede, Lübnanda ve dünyanın diğer ülkelerinden ve bölgelerinde Müslümanları arasında ayrımcılık yaparak oluşturmaya çalıştığı Şii Birliği gayreti, İranlıların ve Hizbullahın katil Esed ordusunun yanında Suriyeli Müslümanları katletmesi İslam dünyasını güçlendirdi mi zayıflattı mı?

Esedin Askerleri ve onun yardımcıları sizin paranız, yardımız ve silahlarınızla Suriyede her gün yüzlerce Müslüman katliamı gerçekleştiriyor. Bütün bunların batılıların oyunlarından ne farkı var?

İran ve İranlı yetkililer ne kadar samimi olurlarsa olsunlar Suriye savaşında takındıkları tavırlar, zalime yaptıkları yardımlar ve uluslararası arenadaki tutumlarıyla dünya Müslümanlarının gözünde tüm samimiyet ve inandırıcılığını yitirmiş durumdadırlar.

Biz İranı Allah için sevdik. Müslüman kanı akıtan, mezhep taassubu yapan, yeri gelince bizi vurmakla, PKK ile Esed ile Türkiyeyi tehdit eden bir İranı sevmedik.

Biz yeryüzündeki tüm Müslümanlara eşit yaklaşan, mezhep fanatizmi yapmayan, tüm müstekbirlere karşı bütün Müslümanları koruyan, kollayan ve onlara sahip çıkacağına inandığımız bir İran İslam Cumhuriyetini sevmiştik.

Biz Suriyedeki inatçı, tarafgir, mezhepçi, Esed zalimiyle, Rusya ve Çin kâfiriyle birlikte hareket eden bir İran İslam Cumhuriyetini hiç, ama hiç sevmedik

Hamada, Humusta, Şamda, Deyr ez Zorda, tüm Suriyede katledilen kadın erkek kardeşlerimizle birlikte bizim İrana olan sevgimizi de öldürdünüz. Suriyede Gaz bombalarıyla zehirlenen günahsız bebekler, çocuklar, genç, yaşlı kardeşlerimizle birlikte bizim İrana olan sevgi ve saygımızı da zehirlediniz.

Yanlış ve yanlı davranış ve tutumlarınızla batının haçlı ordusunu Suriye üzerine siz çektiniz. Bunun içinde en az Esed ve Baas rejimi kadar sizin de hata ve günahınız var.

Şimdi mürailik yapmayı bırakın da günah ve hatalarınız için Allahtan af dileyin!

İki yıldır aklınız neredeydi?  Aklınız başınıza Haçlı orduları kapıya dayanınca mı geldi sn. Büyükelçi?

Türkiye, Mısır ve iranla birlikte Ortadoğuda birçok şeyler yapılabilir ama İrana nasıl inanacak ve güveneceğiz?

Takiyye yapmayı ve mürailiği bırakıp biraz dürüst olun!

NOT:Daha evvel söylediğimiz şii zındıkların hilesinin artık açıkça basında dillendirilmesi de büyük gelişmedir, artık irancı geçinenler de kendilerini hesaba çekin de bile bile zulmün küfrün peşine takılmasın... Siyasi emelleri için kafir zalim Esed'i veya başka bir zınddığı destekleyen bir milletin islam adına yapacağı bir iş bir hayır yoktur... Ehli sünnet olmayanların zaten hiç bir işi de Allah katında kabul değildir.

Yasal uyarı : Sitedeki sohbet, yazı ve resimler; üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan ve kaynak göstererek alınabilir.
Üzerinde değişiklik yapılması, ticari amaçla kullanılması hukûken yasaktır.